מוקד עירוני
הנחיות חירום

חופי עכו הלא מוכרזים נמצאו נקיים – נקיים מאוד

15/02/2017
חופי עכו הלא מוכרזים נמצאו בבדיקות שערך המשרד להגנת הסביבה במהלך החודשים ינואר ופברואר השנה ברמה של נקיים עד נקיים מאוד. הדיגום האחרון נעשה הבוקר (יום ג').הבדיקות מתייחסות לחוף עכו צפון – מבית החולים מזרע ועד חומות העיר העתיקה ולחוף עכו דרום – חוף התמרים.בחודשים האחרונים ערך מינהל התפעול והאכיפה בעיריית עכו מבצע ניקיון רחב היקף בחופים הלא מוכרזים, ועובדי העירייה פועלים לשמר את רמת הניקיון בחופים וזאת למרות מזגי אוויר הפולטים פסולת רבה לחופים.מדד חוף נקי מתבצע אחת לשבועיים בכל חודשי השנה. בתהליך הדיגום נספרים כל פרטי הפלסטיק הפזורים ביחידת שטח חוף נתון, החל מגודל של פקק של בקבוק ומעלה. פעולות הדיגום של מדד חוף נקי נעשו בשנים האחרונות קפדניות ומחמירות במיוחד, כך שגם בדלי סיגריות שנמצאו כפריט פסולת נפוץ ומזהם מאד בחופי הארץ נספרו במדד.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
חוק סגירת עסקים בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה
עפ"י החוק, ביום ראשון, כ"ז בניסן תשע"ז, 23.4.17 החל מהשעה 18:30 יש לסגור עסקים. חל איסור בפתיחת בתי עינוג, השמעת מוסיקה, מכירת משקאות חריפים והוצאת שולחנות וכיסאות לרחוב. פקחי העירייה ומשטרת ישראל יאכפו את החוק!
יום הזיכרון לשואה ולגבורה
ביום שני, 24.4.17, יום הזיכרון לשואה ולגבורה תושמע צפריה בשעה 10:00 למשך שתי דקות.
עצרת זיכרון ליום השואה והגבורה
תתקיים ביום ראשון, כ"ז בניסן תשע"ז, 23.4.17 בשעה 19:45 באודיטוריום בעכו במעמד: רב העיר, הרב יוסף ישר, ראש העיר עכו, מר שמעון לנקרי, יצולי שואה בתכנית: הדלקת נרות זיכרון הקראת שמות קרובי משפחה של תושבי עכו שנספו בשואה הצגה – "חלקת אלוקים" בביצוע תלמידי קרית החינוך אורט עכו נא להצטייד בכיסוי ראש. הדלתות תנעלנה בשעה 20:00 בדיוק