מוקד עירוני
הנחיות חירום

נפתח מחזור ב' של המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה בעכו

15/03/2017
נפתח מחזור ב' של המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה בעכו (הגדל)
בטקס חגיגי נפתח בשבוע שעבר במרכז צעירים, מחזור ב' של המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה בעכו, שיכשיר במסגרת תכנית ייחודית צעירים בגילאי 21 – 35 למנהיגות בקהילה.
הטקס נערך במעמד מנכ"ל העירייה אוהד שגב, סגן ראש העיר אדהם ג'מאל, מנהל סניף בנק מזרחי-טפחות בעיר שלומי לוי, מנכ"ל המכון לאיכות השלטון ד"ר שחף גל, מנהל אגף נוער וצעירים אלי חביב, מנהל התכנית ד"ר שי נחושתאי מהמכון לאיכות השלטון, נציגת מחזור א' ספייה מחמוד, רכזי מרכז הצעירים, עמיתי מחזור ב' ואורחים.
בדברי הברכה הדגישו הדוברים את חשיבות התכנית לגיבוש קבוצה איכותית בעיר, שתוכל ליזום מיזמים חברתיים קהילתיים, לחזק את ההון האנושי בעיר ותוכל להוות עתודת מנהיגות עתידית.
לתכנית נבחרו 14 עמיתים, שמונה גברים ושש נשים, יהודים וערבים והלימודים יימשכו חמישה חודשים בהיקף של 120 שעות, כולל פרקטיקום מעשי ושעות מנטורים למשתתפים.
התכנית תעסוק בנושאי מנהיגות וערכים, יזמות, חשיבה אסטרטגית, ממשל ומשילות, כלכלה, חברה ותקשורת, תוך הדגשת סוגיות אקטואליות רלוונטיות, והיא תועבר במרחב למידה, התנסויות, פיתוח אישי וקבוצתי ובניית "ארגז כלים" ותעודד מצוינות, חדשנות ויצירתיות
מעבר לשעות הלימוד מתוכנים אחת לחודש סיורים לימודיים, המתקשרים לנושאי הלימוד.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
חוק סגירת עסקים בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה
עפ"י החוק, ביום ראשון, כ"ז בניסן תשע"ז, 23.4.17 החל מהשעה 18:30 יש לסגור עסקים. חל איסור בפתיחת בתי עינוג, השמעת מוסיקה, מכירת משקאות חריפים והוצאת שולחנות וכיסאות לרחוב. פקחי העירייה ומשטרת ישראל יאכפו את החוק!
יום הזיכרון לשואה ולגבורה
ביום שני, 24.4.17, יום הזיכרון לשואה ולגבורה תושמע צפריה בשעה 10:00 למשך שתי דקות.
עצרת זיכרון ליום השואה והגבורה
תתקיים ביום ראשון, כ"ז בניסן תשע"ז, 23.4.17 בשעה 19:45 באודיטוריום בעכו במעמד: רב העיר, הרב יוסף ישר, ראש העיר עכו, מר שמעון לנקרי, יצולי שואה בתכנית: הדלקת נרות זיכרון הקראת שמות קרובי משפחה של תושבי עכו שנספו בשואה הצגה – "חלקת אלוקים" בביצוע תלמידי קרית החינוך אורט עכו נא להצטייד בכיסוי ראש. הדלתות תנעלנה בשעה 20:00 בדיוק