הנחיות חירום
יד לבנים

29/03/2017
נשיא סלובקיה ביקר במרכז יוניסטרים בעכו ופגש בבני נוער שמפתחים סטארט-אפים, במטרה להקים מרכזים דומים במדינתו (הגדל)

נשיא סלובקיה, אנדרה קיסקה ביקר ביום שני במרכז עמותת יוניסטרים בעכו, המובילה לשינוי חברתי באמצעות מתן הזדמנות לבני נוער מהפריפריה להקים סטארט-אפים ולהשתלב בעולם העסקים והיזמות. הנשיא הסלובקי הגיע לפגוש את בני הנוער וללמוד על מודל פעילות העמותה במטרה לבחון הקמת מרכזי פעילות דומים בסלובקיה.

במסגרת ביקורו, נפגש הנשיא עם מייסד העמותה רוני צארום, מנכ"ל העמותה בת שבע משה, ראש העיר עכו שמעון לנקרי, צוות העמותה ממרכז עכו הפועל בתמיכת  USAID וקרן פאראש, ובני נוער יהודים וערבים, אשר משתתפים בתוכנית ומפתחים יחד סטארט-אפים במסגרת פעילותם בעמותה. בני הנוער הציגו את הסטארט-אפים עליהם הם שוקדים בימים אלה, ביניהם: Doclock –  שעון המאחסן תרופות ומאפשר תזכורת אישית למשתמש על נטילת התרופה, כולל שבב NFC המאפשר סריקה של הגיליון הרפואי בכל רגע נתון ונגישות למידע חשוב, ו- Allergy Safe– מקלון אשר בודק זהות רכיבים אלרגניים במנות המוגשות במסעדות.

נשיא סלובקיה התרשם מאוד מפעילות העמותה ומהעובדה שבני הנוער החלו לפתח ולעבוד על הסטארט-אפים שלהם כבר בגיל 15. הוא אף שיתף את בני הנוער שכיזם צעיר הוא בעצמו נכשל מספר פעמים, אך ההתמדה הובילה אותו לבסוף להצלחה גדולה. הנשיא הודה למייסד העמותה רוני צארום על הקמת המיזם אשר מעניק לבני הנוער הזדמנות להתנסות ולחוות הצלחה בגיל מאוד צעיר.

מנכ"לית עמותת יוניסטרים, בת שבע משה: "מרגש לארח אישיות בסדר גודל כזה ביוניסטרים ולראות כי ישנה תהודה בינלאומית להצלחת העמותה ורצון ללמוד על המודל, במטרה להתמודד עם אתגרים חברתיים כלכליים דומים במדינות שונות ברחבי העולם".

עמותת יוניסטרים פועלת במטרה להוביל לשינוי חברתי באמצעות מתן הזדמנות לבני נוער ולצעירים להקים חברות סטארט-אפ ולהשתלבות בעולם העסקים. יוניסטרים הוקמה מתוך מטרה להעניק לנוער ולצעירים שגדלו בפריפריה החברתית והגיאוגרפית את הכלים לקבוע את עתידם בעצמם, ולפרוץ את המסגרת בה הם גדלים, להצליח ברמה האישית בעולם היזמות והעסקים, ובמקביל, להוביל מיזמים קהילתיים במטרה להשפיע על העיר בה הם גדלו. במסגרת תכנית יוניסטרים, בני הנוער מקימים ומנהלים חברת סטארט-אפ על כל שלביה – החל מהקמת חברה ותהליך סיעור מוחות, דרך סקר שוק, תכנית עסקית, אב טיפוס, גיוס הון מול משקיעים, ייצור שיווק ומכירה. את בני הנוער מלווים בהתנדבות מעל ל-3,000 אנשי עסקים המעבירים את הידע העסקי ממקור ראשון ומהווים עבורם מודל לחיקוי. יוניסטרים פועלת ב-50 יישובים ברחבי הארץ עם יותר מ-2,000 בני נוער מכלל המגזרים במדינת ישראל.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו