יד לבנים
מוקד עירוני

בעכו שומרים על מוכנות לחירום

4/04/2017
בעכו שומרים על מוכנות לחירום (הגדל)
ראשי מכלולים ובעלי תפקידים בחירום בעיריית עכו השתתפו בשבוע שעבר בהשתלמות למוכנות לחירום שנערכה בעירייה על ידי פיקוד העורף. ההשתלמות נערכה באולם מועצת העיר בהשתתפות ראש העיר עכו שמעון לנקרי, מנכ"ל העירייה אוהד שגב, מפקד פיקוד העורף במחוז צפון, אל"מ איציק בר, מפקד נפת גליל מערבי אל"מ במיל' צביקה הלפרין וגורמים נוספים.
ראש העיר שמעון לנקרי ציין בפתח דבריו את החשיבות להיערכות ומוכנות לחירום ואמר, כי העירייה עושה רבות בתחום זה ותמשיך לשמור על כשירות לחירום.
ההשתלמות עסקה בעיקר בשיתופי הפעולה בין פיקוד העורף לעיריית עכו המהווה לבנת יסוד בתפיסת החירום בעיר. ההשתלמות היא חלק מהכנה לאימון מרכזי של פיקוד העורף ועיריית עכו, במהלכו יתורגלו המכלולים השונים בחירום באמצעות סימולטור חדשני שיבחן את מתן המענה המיטבי לתרחישים שונים.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
חוק סגירת עסקים בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה
עפ"י החוק, ביום ראשון, כ"ז בניסן תשע"ז, 23.4.17 החל מהשעה 18:30 יש לסגור עסקים. חל איסור בפתיחת בתי עינוג, השמעת מוסיקה, מכירת משקאות חריפים והוצאת שולחנות וכיסאות לרחוב. פקחי העירייה ומשטרת ישראל יאכפו את החוק!
יום הזיכרון לשואה ולגבורה
ביום שני, 24.4.17, יום הזיכרון לשואה ולגבורה תושמע צפריה בשעה 10:00 למשך שתי דקות.
עצרת זיכרון ליום השואה והגבורה
תתקיים ביום ראשון, כ"ז בניסן תשע"ז, 23.4.17 בשעה 19:45 באודיטוריום בעכו במעמד: רב העיר, הרב יוסף ישר, ראש העיר עכו, מר שמעון לנקרי, יצולי שואה בתכנית: הדלקת נרות זיכרון הקראת שמות קרובי משפחה של תושבי עכו שנספו בשואה הצגה – "חלקת אלוקים" בביצוע תלמידי קרית החינוך אורט עכו נא להצטייד בכיסוי ראש. הדלתות תנעלנה בשעה 20:00 בדיוק