מוקד עירוני
הנחיות חירום

מספר שיא של תחרויות בינלאומיות במרכז לטניס בישראל – עכו

20/04/2017
מספר שיא של תחרויות בינלאומיות במרכז לטניס בישראל – עכו (הגדל)

חגיגה של תחרויות טניס בינלאומיות, לנוער ולבוגרים, צפויה בחודש הקרוב במרכז לטניס בישראל - אזורי עכו, המהווה המשך למסורת השנתית של טורנירים אלה בעיר מהקמת המרכז לפני כשבע שנים. מדובר במספר שיא של ארבע תחרויות המתקיימות הודות לספונסרים ולשיתוף פעולה של המרכז לטניס בישראל, איגוד הטניס ועיריית עכו. השבוע  נפתחה במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי התחרות הבינלאומית לגילאי 14, לבנים ולבנות, לזכרו של אסף רוזנפלד ז"ל שהפכה כבר למסורת. רוזנפלד, יליד עכו ושחקן טניס מצטיין בעברו, נהרג ב-1998 בקרב באזור מוצב 'כרכום' בדרום לבנון ומנהל המרכז, אלעד רוט, ששיחק אתו בילדות, יזם את הטורניר לזכרו.

מה-1 במאי יתקיימו ברצף שתי תחרויות פיוצ'ר רצופות לגברים, כחלק מסבב ג'ויס אייזנברג, על סך פרסים של 15 אלף דולר. בתחרויות, לכבודו של מאמן נבחרות מרכזי הטניס - רונן מורלי, צפויים להשתתף שחקנים מסגל נבחרת הדייויס של ישראל. במקביל לתחרות הגברים הראשונה תתקיים גם תחרות לנשים לזכרה של מרג'ורי שרמן, על סך פרסים של 15 אלף דולר, עם הזדמנות לתושבי העיר לצפות בדור העתיד של הטניס הנשי בישראל.
זו תהיה הזדמנות לשחקני העתיד בעכו לצפות בטניס איכותי, כאשר במרכז תכנית תחרותית מצוינת עם שחקנים ושחקניות בצמרת הדירוג לנוער. בין השחקנים הבולטים: איתן רפאל, טלי מליכין (זכתה בעבר באליפות ישראל לגילאי 10), שביט הררי, איתי עזרא, שחר בן אריה, קארימאן בוקעאי ויובל נוריאל.

מלבד התכנית התחרותית, במרכז שמים דגש רב על תכניות מיוחדות למען הקהילה, הממומנות בעזרת תרומות, ומעצימות את ילדי עכו בשני המגזרים. בזכות תרומת חברת "לקוסט" ו"קרן קראון" מארה"ב מתקיימת במרכז תכנית "חבק - דו קיום" לנוער בסיכון, בה מגיעים פעמיים בשבוע ילדים יהודים וערבים בגילאי 10 עד 14 לפעילות ספורט, שיעורי טניס עם מאמני המרכז ופעילויות העצמה יחד עם אנשי חינוך. תכנית נוספת, בתרומת "קרן קראון" ולן גודמן, היא "גנים תאומים" במסגרתה מגיעים למרכז הטניס כ-150 ילדים לפעילות משותפת מדי שבוע של גנים יהודים וערבים. הילדים מתחלקים לקבוצות משותפות, לומדים מלים בעברית ובערבית, עושים פעילויות טניס ופיתוח מוטורי ופעילויות יצירה וחוגגים את החגים של שתי הדתות יחד עם צוות המרכז והגננות.

תכנית לילדים בעלי צרכים מיוחדים מתקיימת פעם בשבוע במרכז, כאשר ילדים מבית ספר "התומר" בעיר וממרכז המשפחה, מגיעים בהסעות למרכז לפעילות ספורט וטניס. תכנית חדשה שנפתחה השנה היא לימודי אנגלית מסובסדים לילדי המרכז, בתרומת קרן מארה"ב, כאשר הילדים מגיעים לאימוני הטניס ובנוסף לומדים בכיתה עם מורה לאנגלית ומשפרים את השפה.
אלעד רוט, מנהל המרכז לקראת האירועים הרבים במרכז: "בזכות שיתוף פעולה בין עיריית עכו, המרכז לטניס בישראל ואיגוד הטניס , אנו שמחים לשמור על מסורת של תחרויות בינלאומיות במרכז הטניס שלנו בעכו, ויותר מכך, שמחים שיש לנו את המשאבים לתרום לרווחת ילדי העיר במגוון תכניות למען הקהילה. הטניס הינו כלי מוביל ביכולת להשפיע על התפתחות ערכית, מנטלית וספורטיבית של הילדים".

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו