יד לבנים
מוקד עירוני

עצרת זיכרון לשואה ולגבורה תיערך בעכו

20/04/2017

עצרת זיכרון לשואה ולגבורה תתקיים ביום ראשון כ"ז בניסן תשע"ו, 23.4.17 בשעה 19:45 באודיטוריום  בעכו. העצרת תיערך במעמד רב העיר עכו, הרב יוסף ישר, ראש העיר עכו, שמעון לנקרי וניצולי שואה.

העצרת תחל בהדלקת נרות זיכרון, הקראת שמות קרובי משפחה של תושבי עכו שנספו בשואה, דברי רב העיר וראש העיר. לאחר מכן, יציגו תלמידי קרית החינוך אורט עכו את ההצגה – "חלקת אלוקים".

ההצגה עוסקת בסיפור הישרדותה של נערה יהודייה בגטו. ב-1941, בסוף הקיץ, לאחר כיבוש פולין בידי הגרמנים, רוכזו בגטו קטן יהודי העיירה צ'חנוביץ, ביניהם האם טובה, ושלושת הבנים והבת לבית חזן. אבי המשפחה, אברהם, שהתפרנס ממסחר בתבואות שגידלו האיכרים הגויים, נעלם קודם לכן. הוא הוגלה בידי הרוסים לסיביר, משם לא חזר. לאסתר, הבת, עוד לא מלאו ארבע כשהחליטה אמה, מקץ חצי שנה בגטו, למלט ממנו את עצמה ואת ארבעת ילדיה. לכפר מילצ'קי, שם קיוו למצוא מקלט אצל אחת ממשפחות האיכרים שסחרו עם האב. אסתר הקטנה הוסתרה במשך כשנתיים וחצי באורווה, בין חבילות החציר של משפחת ביאלי, שסיכנה את עצמה במעשה זה. כשגברו השמועות על ציד יהודים בסביבה, אבי משפחת ביאלי העביר את אסתר ומשפחתה בעגלה, מוסתרים בערימת זבל, לשדה תבואה, שם הסתתרו בין השיבולים, בשכיבה או בישיבה בלבד, כדי שלא להיחשף. באותה חלקת אלוקים מוסתרת, בה המזון היה תפוחי אדמה, והשתייה הייתה טל שמצצו מהשיבולים, שתי יריות שנורו על ידי פולנים, תושבי הכפר, הרגו את אמה של אסתר יחד עם אחיה כאשר יצאו מהמסתור לבקש כיכר לחם. הסיפור של אסתר צמרי אחת מיני מעט ששרדו את השואה - ילדות במסתור, רעב, שתיקה כפויה, יתמות - מועלה על ידי תלמידי קריית החינוך עכו - חטה"ב והתיכון. ונדמה שכבר שמענו הכל, וכלום לא שמענו.

הציבור מוזמן.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
חוק סגירת עסקים בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה
עפ"י החוק, ביום ראשון, כ"ז בניסן תשע"ז, 23.4.17 החל מהשעה 18:30 יש לסגור עסקים. חל איסור בפתיחת בתי עינוג, השמעת מוסיקה, מכירת משקאות חריפים והוצאת שולחנות וכיסאות לרחוב. פקחי העירייה ומשטרת ישראל יאכפו את החוק!
יום הזיכרון לשואה ולגבורה
ביום שני, 24.4.17, יום הזיכרון לשואה ולגבורה תושמע צפריה בשעה 10:00 למשך שתי דקות.
עצרת זיכרון ליום השואה והגבורה
תתקיים ביום ראשון, כ"ז בניסן תשע"ז, 23.4.17 בשעה 19:45 באודיטוריום בעכו במעמד: רב העיר, הרב יוסף ישר, ראש העיר עכו, מר שמעון לנקרי, יצולי שואה בתכנית: הדלקת נרות זיכרון הקראת שמות קרובי משפחה של תושבי עכו שנספו בשואה הצגה – "חלקת אלוקים" בביצוע תלמידי קרית החינוך אורט עכו נא להצטייד בכיסוי ראש. הדלתות תנעלנה בשעה 20:00 בדיוק