תכנית אב ל'שיכוני הצפון' יוצאת לדרך

28/08/2017
הגדל

בימים אלו שוקדים בעיריית עכו וברשות להתחדשות עירונית במשרד הבינוי והשיכון על הכנת 'תכנית אב' בנושא התחדשות עירונית לשכונת 'שיכוני הצפון'. מטרת התכנית היא לקבוע מדיניות ועקרונות לתכנון באזור המיועד, וזאת בכדי להבטיח שכל פרויקט להתחדשות עירונית שיקודם באזור (על ידי היזמים הפרטיים) יתוכנן ויבוצע באופן התואם את צרכי התושבים וצרכי העיר.
העירייה ממליצה לציבור לוודא שהיזם המבצע את ההתחדשות העירונית בשכונתם פועל על פי חוק התחדשות עירונית (הסכמים לארגון עסקאות) התשע"ז-2017, וכן לא לחתום ללא ליווי עורך דין. בנוסף ממליצים בעירייה, שטרם ההתחייבות ליזם, להתעדכן במחלקת ההנדסה בדבר התקדמות התכנית והנחיותיה. תכנית זו תחייב את היזמים ותשפיע על הצעותיהם.
תכנית ההתחדשות העירונית  תקבע את אפשרויות הפיתוח של השכונה כולה תוך התייחסות לנושאים שונים: מגורים, תנועה ותחבורה, שטחים ציבוריים פתוחים, מסחר ותעסוקה, מוסדות ציבור ועוד. תהליך התכנון הוא תהליך מורכב הלוקח זמן. התכנית נמצאת בשלביה הראשוניים ולא נקבע עדיין מה יוצע עבור השכונה. תוך מספר חודשים התמונה תתבהר ויוצעו פתרונות תכנוניים (תמ"א 38, פינוי בינוי או אחר) עבור התושבים.
אנו ממליצים להתייעץ עם מחלקת ההנדסה בעירייה, עם העובדים הקהילתיים, עם מרכז הגישור הקהילתי ועם שיקום שכונות.
חוק התחדשות עירונית (הסכמים לארגון עסקאות) התשע"ז-2017, נועד לחייב את היזם לקיים עם בעלי הדירות תקשורת הוגנת שתכלול מידע שקוף ועדכונים שוטפים לגבי התקדמות בשלבי התכנון והמימוש. בנוסף, מגביל החוק את משך הזמן שבו הדיירים מחויבים ליזם.

שיקום שכונות עכו, משרד הבינוי והשיכון, חטיבת גולני 6
טלפון: 04-9814861 אימייל: benip@moch.gov.il