מרכז עבודה שיקומי לבעלי צרכים מיוחדים הוקם בעכו

26/12/2017
מרכז עבודה שיקומי לבעלי צרכים מיוחדים הוקם בעכו (הגדל)

עיריית עכו השלימה לאחרונה את בנייתו של מרכז עבודה שיקומי (מע"ש) לבעלי צרכים מיוחדים. המרכז שעלות הקמתו נאמדת בכ-7 מיליון ₪ הוקם בסיוע קרן שלם, הקרן לפיתוח שירותים מיוחדים במוסד לביטוח לאומי, משרד הרווחה והמשרד לפיתוח הנגב והגליל.
המרכז מאפשר שילובם של בעלי צרכים מיוחדים בתעסוקה בהתאם ליכולות שלהם. כעת פועלים במרכז כ-40 איש עם צרכים מיוחדים. את שלבי הקמת המרכז ליווה סגן מהנדסת העיר וראש מינהל תשתיות בעירייה, אינג' איגור מאירוסקי.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי שקידם את הקמת המרכז אמר: "העיר עכו שמה לנגד עיניה את שילובם של בעלי הצרכים המיוחדים בקהילה, תוך הימנעות מהבאתם למסגרות חוץ ביתיות.  בכך אנו יוצרים שוויון הזדמנויות לכל ומאפשרים לתת לכל אחד את ההזדמנות הראויה והמגיעה לו". טקס חנוכת המרכז ייערך בקרוב.
רק בחודש שעבר הוענק למינהל הרווחה בעירייה בראשותה של עדי מקל פרס המצויינות של קרן שלם לשנת 2017 על פעילותם לשילוב ושיפור איכות החיים של אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית בעיר. הפרס ניתן עבור פיתוח רצף שירותים לאדם עם מוגבלות שכלית התפתחותית ולבני משפחתו המאפשר שילוב בקהילה ומעניק מענים איכותיים לאורך מעגל  חייו.