אירועי חודש הזקן הבינלאומי בעכו

21/01/2018
אירועי חודש הזקן הבינלאומי בעכו (הגדל)

שני אירועים מרכזיים התקיימו לאחרונה בעכו במסגרת אירועי חודש הזקן הבינלאומי על ידי מינהל הרווחה בעיריית עכו: במתנ"ס בית העם נערך אירוע לאזרחים הוותיקים שכלל מופע ויריד שירותים. המופע התקיים במסגרת "פרויקט שמחה" של המשרד לשוויון חברתי, שנועד לתת במה ולהוקיר את פועלם של האמנים הוותיקים ולשמח את לבבם של בני גיל הזהב. בארגון האירוע היו שותפים  החברה למתנ"סים, מרכז צעירים, והמדור לזקן במנהל הרווחה בעיריית עכו. האמנים ישראל גוריון וורדינה כהן, נתנו מופע סוחף עם מיטב השירים המוכרים והאהובים. האולם היה מלא מפה לפה. ראשת מנהל הרווחה, עדי מקל ברכה והביעה תיקווה כי בעתיד ייערכו אירועים נוספים לבקשת הקהל.בנוסף, התקיים יום עיון בנושא התעללות והזנחה כלפי קשישים במתנ"ס בית היימן. יום העיון אורגן ע"י ראש המדור לזקן בעיריית עכו, ישראלה בביץ, ומרכזת היחידה לטיפול ומניעת התעללות בזקנים, דורית אוזנר. האירוע התקיים בהשתתפות תושבי העיר, אנשי מקצוע ומתנדבים. במסגרת יום העיון ניתן מידע בנוגע לזיהוי והתנהלות במקרים של חשד לאלימות והתעללות כלפי קשישים.
ראשת מינהל הרווחה עדי מקל נשאה דברי ברכה והמפקחת הארצית פאני יוז נתנה הרצאה מרתקת בנושא. כמו כן, הוקרן סרט, והתקיימה פעילות חווייתית וייחודית בהנחיית ראש המדור לזקן והזמר ישראל דיין. חברות הסיעוד בעכו תרמו כיבוד עשיר.