נחנכה בעכו אנדרטת המטוס לזכרו של הטייס אבני ז"ל

15/03/2018
נחנכה בעכו אנדרטת המטוס לזכרו של הטייס אבני ז"ל (הגדל)

במעמד מנכ"ל עיריית עכו, אוהד שגב, אנשי חיל האוויר ואורחים רבים נחנכה השבוע אנדרטת המטוס ברחוב נעמי שמר בשכונת הכרם ג' בעכו לזכרו של הטייס עמוס אבני ז"ל.
מטוסו של אבני (22) מסוג "ווטור" התרסק בשנת 1962 במהלך אימון צבאי בשטח פתוח בצפון העיר.
רעיון הקמת האנדרטה נולד כיוזמה של תושב עכו, צביקה גרוס ועובדי שפ"ע (שיפור פני העיר) במינהל התפעול והאכיפה בעירייה הם אלו שהוציאו אותה לפועל ובנו מונומנט של מטוס.
בטקס חנוכת האנדרטה השתתפו בני משפחתו של הטייס, בני העיר שהיו עדים להתרסקות המטוס כשהיו ילדים, ראש מנהל תפעול ואכיפה יניב אשור ויעקב אגסי, מי ששימש כמפקד הטייסת בשעתו. את הטקס הנחה מנהל התרבות בחברה הכלכלית עכו, מאור בנזינו.
במהלך הטקס אמר מנכ"ל העירייה אוהד שגב, כי זו זכות גדולה להנציח את זכרו של הטייס שמצא את מותו באופן טראגי בטיסת אימונים על אף שאינו בן העיר. "במשך כל השנים חיל האוויר פועל באומץ ובנחישות על מנת לשמור על העליונות", הוסיף שגב, "ואנו כרשות מנסים להקנות ערכים לצד פיתוח תשתיות פיזיות. ללא ערכים לא יכולה להתקיים חברה".
שגב הודה לכל באי הטקס, ביניהם מפקד טייסת בהווה ומפקד טייסת בעבר.
לאחר הנאומים הוסר הלוט מהאנדרטה.