פיקוד העורף הטמיע מערכת שליטה ובקרה (שו"ב) חדשה בעיריית עכו

15/03/2018
פיקוד העורף הטמיע מערכת שליטה ובקרה (שו"ב) חדשה בעיריית עכו (הגדל)

פיקוד העורף ביצע היום (ג') לראשונה בהצלחה הטמעה של מערכת שוע"ל – שליטה ובקרה עורף לאומי בעיריית עכו במסגרת תרגיל החירום הארצי עורף לאומי. מדובר במערכת חדשנית המאפשרת ניהול אירועים ומענה לרציפות תפקודית בכל השלבים בהם מתמודדת הרשות המקומית בשגרה, במעבר משגרה לחירום ובניהול החירום וחזרה לשגרה. מערכת זו מצטרפת למערכת שליטה ובקרה (שו"ב) הפועלת במוקד העירוני.
מערכת שוע"ל מאפשרת לדרג הבכיר ברשות לקבל החלטות נכונות בזמן הנכון על ידי יצירת ועדכון תמונת מצב עדכנית. המערכת מופעלת בענן בסביבת web  או כיישומון (אפליקציה) מותאם למכשירי הטלפון החכמים.
תרגיל החירום נערך במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי, מפקד מחוז הצפון בפיקוד העורף אל"מ איציק בר, מפקד נפת גליל מערבי אל"מ צביקה הלפרין, היקל"ר (קצין קישור לרשות) רס"ן יורם מימון וסגנו רס"ן אלי סבן, ראש מנהל תפעול ואכיפה יניב אשור וראשי המכלולים בחירום בעירייה.
ראש העיר שמעון לנקרי אמר, כי המערכת החדשה תסייע לעירייה בשיפור היכולת לתת מענה טוב יותר ולהיות יותר מוגנים במרחב העתידי. "אין ספק שמה שיעבוד טוב בשגרה יעבוד טוב גם בחירום", אמר לנקרי. ראש העיר הודה למפקד פיקוד העורף על האמון שנתן בעיריית עכו ובחר להטמיע בה ראשונים את מערכת השוע"ל. "שם המשחק הוא כוננות", הוסיף לנקרי, "וככל שנהיה מוכנים טוב יותר, כך נוכל לפעול בכל תרחיש חירום בצורה מיטבית".
איציק בר, מפקד מחוז צפון של פיקוד העורף אמר, כי במסגרת תרגיל עמידה איתנה, תרגיל העורף הלאומי, מחוז צפון של פיקוד העורף יחד עם עיריית עכו הטמיעו מערכת שליטה ובקרה לניהול אירועים בשגרה ובחירום. "מדובר במערכת שתעזור בניהול מצבים שונים מאירועי חירום שבשגרה ועד מלחמה. עיריית עכו הינה הרשות החלוצה בקליטת המערכת מבין רשויות המחוז", הוסיף אל"מ בר.