נפתח מחזור ג' של המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה

27/03/2018
נפתח מחזור ג' של המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה (הגדל)
בטקס חגיגי נפתח לאחרונה במרכז צעירים, מחזור ג' של המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה בעכו, שמטרתו היא פיתוח, קידום והעצמה של עתודת מנהיגות חברתית-קהילתית, בעלת מוטיבציה להוביל, ליזום ולשנות, יחד עם פיתוח תרבות מנהיגותית ואיכות שלטון בעיר עכו ובגליל המערבי. לתכנית שותפים המכון לאיכות השלטון, עיריית עכו, בנק מזרחי טפחות ומרכז צעירים. מנהל התכנית הוא ד"ר שי נחושתאי מהמכון לאיכות השלטון ורכזת התכנית היא עו"ד מיכל אלמוג - רכזת מעורבות חברתית במרכז צעירים. בדברי הברכה שנישאו בטקס הפתיחה הודגשה חשיבות התכנית לחיזוק ההון האנושי בעיר ולגיבוש קבוצה איכותית, שתוכל ליזום מיזמים חברתיים קהילתיים בעיר ולהוות עתודת מנהיגות עתידית.
המפגש הראשון של עמיתי התכנית היה עם ראש העיר, שמעון לנקרי, ששוחח עימם בנושאי מנהיגות, תוך הדגשת היבטים מנהיגותיים אישיים בדרכו בצה"ל ובחברה למתנ"סים ובעיקר בפעילותו כראש העיר. כמו כן פרט לנקרי סוגי מנהיגות שונים, תוך הדגשת חשיבותה  ומרכזיותה של המנהיגות המעצבת. בתשובה לשאלות שנשאל עמד ראש העיר גם על היבטים אקטואליים,  כמו למשל הסכמי הגג להתחדשות העיר ותכניות הפיתוח העתידיות.
בתכנית משתתפים 12 עמיתים, בעיקר נשים, יהודיות וערביות כאחת והלימודים יימשכו חמישה חודשים בהיקף של 120 שעות, כולל פרקטיקום מעשי ושעות מנטורים למשתתפים.
התכנית תעסוק בנושאי מנהיגות וערכים, יזמות, חשיבה אסטרטגית, ממשל ומשילות, כלכלה, חברה, משפט ותקשורת, תוך הדגשת סוגיות אקטואליות רלוונטיות. היא תועבר במרחב למידה, התנסויות, פיתוח אישי וקבוצתי ובניית "ארגז כלים" ותעודד מצוינות, חדשנות ויצירתיות.
מעבר לשעות הלימוד מתוכנים אחת לחודש סיורים לימודיים, המתקשרים לנושאי הלימוד.