40 שנה לברית ערים תאומות בין עכו לרקלינגהאוזן

2/06/2019
חברי המשלחת בביקור בגרמניה (הגדל)
משלחת מהעיר עכו ביקרה בשבוע שעבר בעיר רקלינגהאוזן שבגרמניה והשתתפה בטקס לציון 40 שנה לברית ערים תאומות בין שתי הערים. בראש המשלחת העירונית עמד ראש העיר שמעון לנקרי והשתתפו בה בין השאר חברי מועצת עיר, יהודים וערבים, עובדי עירייה ופעילי ציבור.
חברי המשלחת פתחו את ביקורם באנדרטה ברקלינגהאוזן לזכר קרבנות השואה ובבית הכנסת בעיר, שם נפגשו עם ראש הקהילה היהודית ד"ר מרק גוטקין ואיציק תורג'מן שסיפרו על הפעילות הקהילתית החברתית של הקהילה היהודית בעיר.
למחורת, נערך טקס רשמי בהיכל עיריית רקלינגהאוזן, שם קיבל את פני המשלחת ראש העיר המארח כריסטוף טשה. בטקס השתתפו בין השאר הממונה על ההסברה בשגרירות ישראל בברלין, רוגל רחמן, יו"ר הקהילה היהודית ברלקינגהאוזן, חברי מועצת העיר ברקלינגהאוזן, מנהלת קשרי החוץ הגב' כרמן גרינה ואורחים נוספים.
במהלך הטקס נשאו ראשי הערים דברי ברכה ודיברו על חשיבות הקשרים ושיתופי הפעולה בין הערים. "היחסים של העיר עכו עם העיר התאומה רקלינגהאוזן, הם דוגמא ומודל לקשרי חוץ ולשיתופי פעולה בין הצדדים", אמר לנקרי, "ולא בכדי, אנו בעכו מרגישים שיש לנו בכלל ולמדינת ישראל בפרט, שגרירים של רצון טוב בגרמניה". לנקרי בירך על ההחלטה ההיסטורית שהתקבלה בפרלמנט הגרמני, המאשרת את הגדרת תנועת החרם על ישראל ה-BDS כאנטישמית. "מדובר בהחלטה משמעותית עבור ישראל אשר קוראת למשרדי הממשלה  לא לשתף פעולה בשום צורה או לממן כל ארגון או אירוע שמקדמים דה לגטימציה וחרמות נגד ישראל", אמר לנקרי. את הטקס ליוותה מקהלת הילדים של העיר רקלינגהאוזן שאף הפתיעו כשפצחו בשירת "הבאנו שלום עליכם" בעברית. ראשי הערים חתמו על הסכם להידוק הקשרים וחברי המשלחת אף חתמו בספר הזהב.
במהלך הביקור בגרמניה, ביקרו חברי המשלחת באנדרטה לזכר קרבנות השואה בברלין ובפרלמנט הגרמני. כמו כן, נועדה המשלחת עם חבר הפרלמנט פרנק שוובה שבין השאר העלה לדיון את נושא חבישת הכיפה על ידי יהודים בגרמניה בפומבי. הוא אף ציין, כי לאות סולידריות הוחלט לקיים את "הפגנת הכיפות" במהלכה יחבשו גרמנים כיפה.
ביקור המשלחת בגרמניה הוכתר בהצלחה וראש העיר שמעון לנקרי הודה למארחיו על האירוח הנפלא.