מירוץ אפיק ישראל עבר בעכו

25/09/2019
מירוץ אפיק ישראל עבר בעכו (הגדל)

מרוץ האופניים הגדול בישראל, 'מגדל אפיק ישראל', המכונה 'הטור דה פראנס' הישראלי', עבר היום (רביעי) בעכו ונטלו בו חלק 600 רוכבים.
גם השנה יגיעו שורה של רוכבים מובילים בעולם. ביניהם: המנצחים באפיק 2018, הגרמנים  Maximillian Brand (מקום 43 בעולם, ואלוף גרמניה הטרי) ו- George Egger  (מקום 34 בעולם). מהצד הישראלי, גיא ניב מקבוצת ISRAEL CYCLING ACADEMY, הרוכב הישראלי שהשלים את הג'ירו, יתחרה יחד Payson Macalveen אלוף ארה"ב ברכיבת מרתון אופני הרים בשנתיים האחרונות. גם כמה מחברי נבחרת ישראל ישתתפו במרוץ ביניהם שלומי חיימי, תומר זלצמן, גיא זסלר ונעמה נוימן.

מרוץ 'מגדל אפיק ישראל' הינו מרוץ האופניים האיכותי והמוביל בישראל וזוכה לדירוג S1.
התחרות רשומה ב- UCI (איגוד האופניים הבינלאומי -union cycling international) כתחרות בינלאומית ברשימה היוקרתית של מרוצי ההרים הרב-יומיים בעולם, לצד מרוצים יוקרתיים דוגמת "טראנס אלפ" בגרמניה/איטליה ו"קייפ אפיק" בדרום אפריקה.

המרוץ הוא טור אופני הרים זוגי המתפרש על פני ארבעה ימים המחולקים לפרולוג ו- 3 סטייג'ים שאורכם הוא כ- 300 ק"מ בסך הכל. השנה החליטה הנהלת התחרות להוסיף יום מקדים לתחרות שידרג את הרוכבים ויקבע את סדר יציאתם למרוץ. מסלול הפרולוג נקבע על חומות עכו.

בנוסף למרוץ המלא של ה- 4 ימים ניתן להשתתף במקצים חד יומיים:
חד יומי שישי, שכולל את המסלול המלא והארוך של יום שישי (92 ק"מ עם 1410 גובה מצטבר); חד יומי שבת, עם שתי אופציות (מסלול מלא הכולל 72 ק"מ עם 870 מטר טיפוס או מסלול בינוני הכולל 53 ק"מ עם 420 מטר טיפוס. את המסלול הבינוני ניתן לרכב בזוגות או ביחידים).

המרוץ מתקיים השנה בגליל המערבי ובסימן מהדורת 'אבירי הגליל'. נקודת היציאה למרוץ תהיה במתחם מועצה אזורית מטה אשר, שהיא גם "מועצת הבית" והמארחת העיקרית של האירוע. המתחם יכלול מתחם עיסויים ייעודי לאירוע, אזור חניה לקרוונים, מתחם שטיפת אופניים, אמבטיות קרח, מרפאה, מתחם תמיכה טכנית ועוד. המרוץ מאפשר צבירת נקודות לקראת אולימפיאדת טוקיו שתתקיים ב- 2020.

'מגדל אפיק ישראל' מהווה מפעל הנצחה לגיורא צחור, מפקד ובכיר במוסד, שנהרג בתאונת דרכים בעת שרכב על אופניו. עמידה באתגרים מיוחדים, מקצועיות, אהבת ישראל והטבע היו אבני דרך שסללו את נתיב חייו. גל צחור, בנו של גיורא, יזם את המרוץ ומנהל אותו עד היום.

התחרות נתמכת על ידי משרד התיירות, מנהל הספורט, אשכול גליל מערבי, עיריית עכו, אוצרות הגליל, קק"ל, איגוד האופניים, הפועל וגופים נוספים.