אתר עיריית עכו דורג במקום ראשון במדד השקיפות ברשויות

18/12/2019
אתר עיריית עכו דורג במקום ראשון במדד השקיפות ברשויות (הגדל)

אתר עיריית עכו דורג במקום ראשון עם ציון 100 במדד השקיפות ברשויות המקומיות. כך עולה ממדד שקיפות אתרי הרשויות המקומיות  שפורסם ביום שלישי באוניברסיטת תל אביב על ידי עמותת שקיפות בינלאומית - ישראל.

ראש העיר עכו שמעון לנקרי אמר השבוע, כי העירייה מובילה מהלכים רחבים בכל הקשור לשקיפות ונגישות והציון הגבוה משקף את העשייה בתחום זה. "לצד האתר העירוני מפעילה העירייה דף פייסבוק רשמי המספק מידע לציבור בתחומים שונים, וכן אפליקציה (ישומון) עירונית שנועדה להתריע בשעת חירום על אירועים חריגים״, הוסיף לנקרי. באמצעות האפליקציה ניתן אף לדווח למוקד העירוני (בצירוף צילום) על תקלות שונות.

מדד השקיפות פותח במטרה לקדם את מידת השיקוף והבהירות של מידע ותהליכים פנים ארגוניים ואת העמקת ההנגשה של המידע לציבור. המדד בחן את השקיפות באתרי הרשויות המקומיות ב-39 ערים בישראל. רק רשויות שקיבלו במדד 2017 ציון של 80 ומעלה נכלל במדד הנוכחי.

העיר עכו דורגה כאמור במקום הראשון (יחד עם שבע רשויות נוספות) והדירוג שניתן לאתר עיריית עכו הוא רמה A+, דירוג ברמה מצויין. הדירוג נקבע על פי ממצאים של 90 קריטריונים בהם: חשיפת תקציב הרשות, חוזים, מכרזי תשתיות ורכש, מכרזי כוח אדם, מידע הנוגע לחברות עירוניות, דיווח על אלמנטים סביבתיים, ועוד. מדובר במדדים שנבדקים על ידי עמותות שקיפות בינלאומית בכמאה מדינות בעולם. החומר נאסף באמצעות סטודנטים מאוניברסיטת תל אביב והמכללה האקדמית תל אביב יפו.

לאחר הצגת הממצאים נערך פאנל בנושא חשיבות מהלכי השקיפות ברשות וביטויים במסגרת אתר האינטרנט של הרשות בהשתתפות ראש העיר עכו שמעון לנקרי, ראש עיריית מגדל העמק אלי ברדה, ראש עיריית קרית ביאליק, ראש עיריית טייבה שועאי מסארווה, עו״ד שלומי בילבסקי מהיחידה לחופש מידע במשרד המשפטים ומנהל אתר האינטרנט של עיריית תל אביב. את הפאנל הנחתה ד"ר גלית אבידר, מנהלת פרויקט המדד לרשויות המקומיות.

לנקרי ציין לשבח את פעילות עמותת שקיפות בינלאומית ואמר, כי המדד הוא כלי עזר שנועד לשפר את הטמעת השקיפות ברשות המקומית, וכי יש להכיל את הבקרה של המדד על כלל הרשויות המקומיות בישראל.

עוד אמר לנקרי, כי השקיפות היא חלק מתרבות הארגון, ולכן יש לפעול להנגשת המידע, ככל שניתן״. לדבריו, השקיפות תורמת לארגון ולתושבים והיא למעשה החדשנות של העולם.