עיריית עכו יוצאת בקמפיין התפקדות למפלגות למען הטבות המס לעיר עכו

22/07/2020
עיריית עכו יוצאת בקמפיין התפקדות למפלגות למען הטבות המס לעיר עכו (הגדל)

עיריית עכו יוצאת בקמפיין התפקדות למפלגות בישראל. מטרת הקמפיין לעודד את תושבי העיר להתפקדות למפלגות המרכזיות שבישראל מתוך רצון להשפיע. ראש העיר שמעון לנקרי שהביא את ההצעה להצבעה באולם מועצת העיר, זכה לתמיכת כל המפלגות וחברי המועצה, מלבד זו של איתמר סונינו שהתנגד ובולוס נחאס שנמנע.

ראש העיר הסביר כי זו הדרך לייצר מוקד כח והשפעה על נבחרי הציבור: " ככל שיהיו לנו נציגות במפלגות כך יכולת ההשפעה שלנו על מקבלי ההחלטות תהיה גדולה", אמר לנקרי.

ההחלטה על המפקד התקבלה בעקבות חוק הטבות המס שנועד לתקן את האפלייה הקיימת ולהעניק לעכו הטבות מס זהות לאלו שניתנו בנהריה. מדובר בחוק שעבר כבר בוועדת השרים לענייני חקיקה אבל מסיבות פוליטיות יש מי שמנסים לעכב את מימושו.

לנקרי: "רק מפגן כח ועוצמה פוליטית יגרמו לנבחרי הציבור שלנו להיענות לצרכים של עכו. רק הבנה שמי שיפגע בעיר עכו ייפגע ע"י התושבים, יביא לכך שהאינטרסים של העיר והתושבים יתקבלו. אנחנו רצים למרחקים ארוכים ואנחנו רוצים להבטיח לילדינו אופק ושגשוג".

בעיריית עכו אומרים שהיעד הוא להגיע לכארבעת אלפים מתפקדים. המפקד יחל כבר בימים הקרובים והוא יכלול מודעות, שלטי חוצות והצבת דוכנים ברחבי העיר.

לנקרי: "עיריית עכו תעשה כל שביכולתה לעשות ותשקיע את כל המשאבים הנדרשים כדי לבטל את אפליית הטבת המס לעיר כדי להבטיח את הישארות בני מעמד הביניים בעיר".

ביום שני קיימה ועדת הכספים בכנסת דיון בנושא הצעת החוק לתיקון אפליית הטבות המס לעיר עכו. ראש העיר, עכו שמעון לנקרי השתתף בדיון וקרא לחברי הוועדה לתמוך בקידומו של החוק.

לנקרי: "חברי ועדת הכספים, ללא יוצא מן הכלל, הביעו תמיכה בחוק לתיקון אפליית הטבת המס לעכו. יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני הביע גם הוא תמיכה אך יקיים את  ההצבעה בכפוף  למתן הוראה ישירה מהשר ישראל כץ. בימים הקרובים תתקיים פגישה חשובה עם היועצת המשפטית של ועדת הכספים בכדי להמשיך ולהכין את הצעת החוק לאישור. לא נרפה עד   לאישור סופי של החוק. זו הבטחתי וזו חובתי לתושבי העיר ולשגשוגה של עכו".