פרופ' גמזו ביקר בעכו והתרשם מפעילות העירייה במשבר הקורונה

25/10/2020
פרופ' גמזו ביקר בעכו והתרשם מפעילות העירייה במשבר הקורונה (הגדל)
רופ׳ רוני גמזו, מנהל ״מגן ישראל״, ביקר הבוקר בעיר עכו ונפגש עם ראש העיר שמעון לנקרי, סגניו זאב נוימן ואדהם ג׳מל, מנכ״ל העירייה, יניב אשור וראשי מינהל. בפגישה השתתפו בין השאר גם ח"כ אבי דיכטר, מפקד מחוז צפון בפיקוד העורף, נצ״מ גיא ברגר, מפקד תחנת עכו סנ״צ איאד פראג׳ ונציגת משרד הבריאות.
 לנקרי ואשור סקרו בפני גמזו את פעילות העירייה במשבר הקורונה והאתגרים העומדים בפני הרשות.
לנקרי ציין, כי העירייה פועלת במישורים שונים של הסברה ואכיפה ועונה על צרכי המבודדים בבתיהם. לדבריו, האכיפה היא קריטית ביותר ועל כן העירייה פועלת בשת״פ מלא עם המשטרה ועם הגורמים האחרים. ״אנו לוקחים אחריות על הכל״, אמר לנקרי, ״ולכן יש מאמץ של כלל הגורמים להביא להפחתה בשיעור התחלואה״. עוד אמר לנקרי, כי עכו כמו שאר ערי התיירות קיבלה מכה קשה שבאה לידי ביטוי בסגירת הצימרים וענף התיירות בעיר. לנקרי הוסיף, כי פתיחת בתי הספר צריכה להיות בצורה שקולה ומדודה. מפקד מחוז הצפון בפיקוד העורף הדגיש את שיתוף הפעולה של העירייה עם הפיקוד ואמר, שהעירייה היא בהחלט מודל לחיקוי.
 גמזו אמר, שמדובר במגפה מאוד מתוחכמת שהפצתה עוברת בצורה שקטה והיא עוצמתית בעיקר בקרב הצעירים, ועל כן המאמץ כרגע הוא להקטין את מקדם ההדבקה בקרב הצעירים.
גמזו הדגיש כי כיום הוחלט שהבדיקות לגילוי קורונה הן חופשיות ולא מחייבות הפניית רופא.
״ככל שהציבור ייבדק יותר כך נוכל לקטוע את שרשרת ההדבקה ולהוריד את התחלואה, תמשיכו בעבודה המצוינת שלכם״, הוסיף פרופ׳ גמזו.
לאחר מכן הוא ביקר יחד עם ראש העיר והמנכ״ל במוקד הבקרה והשליטה העירוני והתרשם מעבודת הרשות המקומית.