שבוע היזמות העולמי בעכו

24/11/2020
שבוע היזמות העולמי בעכו (הגדל)

בשבוע האחרון נערכו בכל העולם אירועי שבוע היזמות העולמי. בעידוד ראש העיר עכו שמעון לנקרי נענתה מנהלת עסקים, אסטרטגיה וחדשנות בעיר לאתגר ליצור אירועים שיתנו במה ליזמים בעיר ויתנו השראה וכלים לכל אדם עם חלום וליזמים מתחילים, להצטרף לקהילת העסקים המתרחבת ומתחזקת בעיר.

ראש העיר שמעון לנקרי אמר כי, העירייה רואה באירועי השבוע חלק מתנופת הצמיחה של העיר, מעודדת יזמים נוספים להצטרף ועומדת לרשותם בכל סיוע שלו יזדקקו.

מינהלתה עסקים פרסמה קול קורא בו הזמינה יזמים להציג את הסיפור שלהם במהלך שבוע היזמות. התקבלו פניות רבות וטובות, ולאחר תהליך מיון נבחרו חמישה מיזמים שמייצגים סיפורי הצלחה עכואים מתחומים שונים ומגוונים.

מרוואן וחמודי ברגות סיפרו לנו כיצד הצליחו בתחום המסעדנות עם אחת המסעדות המצליחות בעיר- מסעדת 'אלמרסא' והקימו את ה- ROOF TOP הראשון בצפון, נתנו טיפים ליזמים חדשים וסיפרו עד כמה חשובה התיירות לחיים בעיר.

אבישג סיסו וליאור ליפשיץ חניכים בני 15 בתוכנית יוניסטרים לקידום יזמות בקרב בני נוער, הציגו את המיזם הטכנולוגי שלהם שיכול להציל חיים בכביש.

תמר ומאיר דוידסון סיפרו למה התאהבו דווקא בעכו ובחרו להקים בה מלון קונספט מיוחד במינו שהתחיל מחדר אחד בלבד וכיום מונה כבר יותר מ- 20 חדרים.

מרוות כחרוש, ילידת עכו סיפרה כיצד תכננה את דרכה מכיתת אומנויות בבי"ס התומר לסיום תואר באקדמיה לאומנות "בצלאל" במסלול יוקרתי, כיצד הפכה לעצמאית בעולם הביוטי ואיך הגיעה מעכו אל סט הצילומים ולפיתוח מוצר משלה.

אחמד עראבי סיפר כיצד מילדות רצה להיות איש עסקים ואיך הגשים זאת על ידי אמונה אמיתית בעצמו. כיום הוא הבעלים של שני סניפי פיצה האט- בעכו ובכרמיאל, וכל זה רק בגיל 31!

אינה ברוורמן, בוגרת תיכון דרסקי, עברה סדנת מנהיגות מיכאל במרכז הצעירים ובהיותה סטודנטית קיבלה את מלגת ראש העיר. היא סיפרה את סיפור ההצלחה שלה המשלב טכנולוגיה, חדשנות ואת גלי הים- אחד מנכסי העיר שבזכותו אינה מצליח אפילו לייצר אנרגיה מתחדשת.

עמי חזן יליד העיר, יזם בתחום הייטק, שבהמשך תרם מהידע והניסיון שצבר בקורסים רבים שהעביר במסגרת מרכז הצעירים בעיר. הוא סיפר כיצד אפשר להחזיק חברה מצליחה בתחום ההייטק במשך 16 שנים וכיצד לעבוד עם לקוחות גדולים מכל העולם.

"היזמים הצליחו לקחת אותנו למסע דרך הנקודות המרכזיות בחייהם", אומרת יונית סמולש, מנהלת מינהלת עסקים, אסטרטגיה וחדשנות בעיר, "מסע שגורם לכולנו התרגשות והבנה שהכל אפשרי עם חזון, התמדה ונחישות – כל רעיון קטן שיש לנו בראש יכול להפוך לעסק מצליח".

סיפורי ההצלחה שהציגו את כל המגזרים, הגילאים והמינים עדיין זמינים בעמוד הפייסבוק של העירייה ושל מינהלת העסקים. אנו מזמינים אתכם לצפות ולהצטרף לחגיגת היזמות!

מינהלת עסקים – 9956093, asakim@akko.muni.il

בתמונה: מרוואן וחמודי ברגות