השר רפי פרץ בסיור בעכו: ״נמשיך להשקיע באתרי המורשת בעיר״

9/12/2020
השר רפי פרץ בסיור בעכו: ״נמשיך להשקיע באתרי המורשת בעיר״ (הגדל)

שר ירושלים ומורשת, רפי פרץ ביקר השבוע בעיר עכו. במהלך הסיור נפגש בלשכתו של ראש העיר שמעון לנקרי, יחד עם מנכ"ל העירייה, יניב אשור, מנהל מרכז סיור ולימוד גליל, יאיר מימון, חבר המועצה מטעם הבית היהודי רפי לוזון ובועז אמיר.

השר סייר יחד עם ראש העיר בעכו העתיקה והגיעו לבית הכנסת הרמח״ל ומרכז למורשת שעברו שיפוץ יסודי בהשקעה של משרדי ירושלים ומורשת והתיירות ועתידים להיות מוכנים לקראת הגעת תיירים בקרוב.

בית הכנסת מהווה כרמז להיסטוריה היהודית העתיקה של עכו, השיפוץ והשיחזור שהמקום עבר על מנת לשמר  את המסורת היהודית בעיר. המקום נקרא על שמו של הרמח״ל, רבי משה חיים לוצאטו, שהגיע לעכו מאיטליה בשנת 1743 ונחשב לאיש תורה וקבלה מוביל. בימת בית הכנסת הוצבה, כנהוג באיטליה, מול ארון הקודש והתקיימו בו לאורך השנים תפילות ואירועים יהודיים רבים. כעת לאחר ההשקעה בשיפוץ המקום עתיד לקבל מבקרים רבים. בביקור בבית הכנסת אמר השר, ״השימור של המקום וההשקעה שלנו לא במקרה. יש פה היסטוריה ומורשת יהודית  בעיר שחשוב שנשמר עבור הדורות הבאים. מזמין את כל עם ישראל לבוא ולראות את המקום״.

השר רפי פרץ אמר לראש העיר במהלך הסיור, ״שמעון ידידי, אתם מופת לאחדות. הקמת קואליציה מקיר לקיר בעיר, כינסת את כולם תחת הנהגתך - כל הזרמים והאוכלוסיות, כולל הציונות הדתית,  והדבר נראה לעין בפיתוח ובניהול של העיר. אתם מודל לאחדות גם בפוליטיקה הארצית. אני גם שומע מנציגי הציונות הדתית שיש אוזן קשבת ושיתוף פעולה".

השר התייחס גם לחוק של הטבות המס שעבר בשבוע שעבר בכנסת בקריאה שלישית, המשווה את עכו לנהריה. ״היה חשוב לי בוועדת השרים ללכת על זה בכל הכוח. עכו אינה שונה מנהריה והשימור של האוכלוסייה חשוב מאין כמוהו".

ראש העיר שמעון לנקרי אמר: "אנו מודים לשר על ביקורו בעכו, על התמיכה הבלתי מסוייגת בחוק הטבות המס לתושבי העיר וכן ועל ההשקעה בשיפוצו של בית הכנסת הרמח״ל בעיר העתיקה. בעכו אכן ישנה קואליציה של כלל הסיעות הפועלות עבור מטרה אחת משותפת והיא קידום העיר ותושביה״.

צילום: דוברות עיריית עכו