ראש העיר עכו פנה לשר הבריאות בבקשה לפתוח מוקד לחיסוני קורונה בעיר

22/12/2020
ראש העיר עכו פנה לשר הבריאות בבקשה לפתוח מוקד לחיסוני קורונה בעיר (הגדל)

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי פנה השבוע לשר הבריאות יולי אדלשטיין וביקש ממנו להורות על פתיחת מוקד למתן חיסוני קורונה בעכו.

״במסגרת מבצע "תן כתף" הוחלט, כי בשלב הראשון תחוסן אוכלוסייה בסיכון ובני 60 פלוס במוקדים שונים ברחבי הארץ, כאשר המוקדים הקרובים ביותר לעיר עכו נמצאים בערים נהריה וכרמיאל״, כתב לנקרי לשר.

לדבריו, זה תקופה ארוכה שהעירייה קוראת לציבור לערוך בדיקות לגילוי קורונה ומעודדת אותו לכך באמצעים שונים ומגוונים ואף  עושה זאת ברחבי העיר עכו, במתחמי "דרייב-אין", "ווק אין" ובמבנה עירוני שהוקצה עבור מטרה חשובה זו.

לנקרי: ״העיר עכו מונה כ-60 אלף תושבים ולא יעלה על הדעת לטרטר 10 אלפים קשישים לנסיעה מחוץ לעיר. מיותר לציין שהעיר עכו, מדורגת כסוציו-אקונומי 4, כך שמרבית אוכלוסיית הגיל השלישי תתקשה להגיע למוקדי חיסון אחודים מחוץ לעיר״.

לנקרי ביקש מהשר להורות כאמור  על פתיחת מוקד חיסונים בעיר עכו וציין שהעירייה תסייע ככל שתידרש בהקצאת מבנים / מתחמים ברחבי העיר לטובת חיסון התושבים.