בדרך לקבלת "תו קהילתי חברתי"

2/02/2021
בדרך לקבלת "תו קהילתי חברתי" (הגדל)

העיר עכו נבחרה על ידי המשרד לקידום וחיזוק קהילתי להוביל פיילוט ראשוני של תהליך עבודה לקבלת תו תקן קהילתי חברתי לעיר.
את הפיילוט מוביל מינהל קשרי קהילה בעירייה בשיתוף המינהל לשירותים חברתיים. את התהליך מלווה ברמה המקצועית מרכז "שדמות" ממכללת אורנים שבו פותח התו אשר קיבל הכרה ע"י המשרד לקידום וחיזוק קהילתי בראשותה של השרה אורלי לוי-אבוקסיס.
"תו תקן קהילתי חברתי" הינו סל פרמטרים המדרג את פעולות הרשות בתחומי הקהילה והחברה, השפעתן על התושבים ועל ביסוס וחיזוק האמון בינם לבין הרשות.
"התהליך כולל שלבי מיפוי וגיבוש המלצות עד לשלב של בניית תכנית אב אסטרטגית חברתית- קהילתית לעיר וקבלת תו חברתי", הסבירה ראש מינהל קשרי קהילה, ליזו אוחיון.
לדבריה, בין השאר ימדדו כל יחידות הסמך של העירייה, לרבות החברה למרכזים קהילתיים אשר עוסקים בפעילות קהילתית-חברתית בעיר.
תהליך קבלת התו התקן אורך כשנה ובמהלכו עוברת הרשות מספר שלבים, החל מסקירה ומיפוי וכלה בביצוע מימוש היעדים שהוצבו במסגרת תכנית העבודה.

צילום: pixabay