נחנך יער האקלים בעכו

15/02/2021
נחנך יער האקלים בעכו (הגדל)

במעמד ראש העיר עכו, שמעון לנקרי נחנך בסוף השבוע שעבר יער האקלים במורדות תל נפוליאון. האירוע נערך בהשתתפות תושבי העיר, פעילים, מתנדבים, חניכי תנועות נוער וגרעינים חברתיים  שנטעו שתילי עצים בקפסולות במרחב הפתוח, מנכ"ל העירייה, יניב אשור, דנה לוין, אדריכלית העיר, חבר מועצת העיר רפאל לוזון, ראשי מינהל ועובדים נוספים.
מיזם השתילה הקהילתית התקיים על ידי עיריית עכו ובשיתוף עמותת "יוזמת האנרגיה הטובה". להכנות לביצוע הפרויקט חברו יחדיו היחידה הקהילתית במנהל לשירותים חברתיים, מינהל קשרי קהילה, מינהל ההנדסה ומינהל התפעול.
הקמת היער היא חלק ממיזם חברתי לשינוי האקלים. מטרת היער היא נטיעת כמות משמעותית של עצים בשטחים שוליים בערים וישובים, כדרך להתמודדות עם
משבר האקלים והעלייה בצפיפות האוכלוסייה במרחב העירוני בישראל.
ראש העיר עכו, שמעון לנקרי שהתכבד בנטיעת העץ הראשון ביער האקלים אמר: "אנו שמחים לחנוך עוד ריאה ירוקה בעיר שתהווה עבור התושבים מוקד לפעילות נופש ופנאי. הנטיעות הן חלק ממכלול רחב של פעולות בתכנון העירוני להפוך את עכו לעיר ירוקה,
המאפשרת לתושביה פינות חמד מוצלות לשיפור איכות החיים והסביבה בעיר".
במהלך האירוע נטעו המשתתפים כ-200 עצים ארצישראליים ביניהם שקד מצוי, חרוב, שיזף, שיטה אטלנטית ותות עץ. בעבר שימש אזור הנטיעות חלק  ממעברת נפוליאון שקמה באזור זה והתקיימה לאורך שנות ה-60 וה-70 ואף באמצע שנות ה 80 עם הקמת שכונת הקרוואנים  לקליטת עולי אתיופיה.
השבוע גם אושר בוועדה עם מנכ"ל העירייה  ביצוע של סקר טבע עירוני בשיתוף המשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים.