מאות מתנדבים לצד עובדי עירייה התגייסו לטיפול באסון זיהום הזפת לאורך החופים בעכו

23/02/2021
מאות מתנדבים לצד עובדי עירייה התגייסו לטיפול באסון זיהום הזפת לאורך החופים בעכו (הגדל)
מאות מתנדבים, חיילים, בני נוער ופעילים חברתיים  נענו לקריאת המועצה הירוקה, אותה מוביל מינהל קשרי קהילה בעיריית עכו והשתתפו השבוע במבצע ניקיון חופים רחב היקף לניקוי הזפת שנפלט לאורך החופים בעיר. מבצע הניקיון התקיים לצד פעולות רחבות שביצעו עובדי מינהל תפעול ואכיפה בעירייה לטיפול בזיהום החופים על ידי הזפת. "מדובר באסון אקולוגי לאומי", אמר ראש העיר עכו שמעון לנקרי, "ואנו נערכים עם גיוס רב של מתנדבים נוספים לניקוי החופים. לצערנו הרב, פליטת הזפת הסבה פגיעה קשה לבעלי החיים הימיים וכמובן  לסביבה החופית". מנהל אגף התברואה בעירייה, גבי בן יאיר אמר, כי מיד עם גילוי פליטת הזפת לאורך החופים החלו עובדי הרשות בניקוי הזפת באמצעות כלים שונים, לרבות מסננות ועוד. במהלך סריקת החופים התגלה גם צב ים שנפגע מהזפת ונפלט לחוף הדרומי.