שומרים על טוהר המידות בעכו

5/04/2021
שומרים על טוהר המידות בעכו (הגדל)

יו"ר מכללת "אתיקס", ד"ר שמעון זילברשלג העניק השבוע לראש העיר עכו, שמעון לנקרי תעודה רשמית על כך שהעיר עכו סיימה בהצלחה את תכנית מבחני אומ"ץ בנושאי טוהר מידות ומנהל תקין לשנת 2021.

עיריית עכו פעילה במאמץ למניעת השחיתות הציבורית ברשויות המקומיות, והשתתפה לאחרונה בתוכנית המקוונת של מכללת 'אתיקס', הכוללת קורסים בנושאי האתיקה וידיעת החוק. בסוף התכנית, לאחר שעברו את מבחני אומ"ץ בהצלחה הוענקה כאמור התעודה לראש העיר.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: "אני רוצה להודות למכללת אתיקס על ההקפדה לעבור בין הרשויות במדינת ישראל, דבר שתורם רבות לתרבות הארגונית וטוהר המידות בעבודה הציבורית, תודה שבדקתם גם אותנו, עכו תמיד שואפת להיות ברמה המוסרית הגבוהה ביותר. ישנה חשיבות רבה בכך שהעובדים ברשויות המקומיות, בעיקר הדרג המנהלי, ילמדו את החוק על בוריו וידעו לעבוד בצורה אתית".

ד"ר זילברשלג, יו"ר מכללת אתיקס: "עובדים רבים רוצים להתנהל בצורה כשרה, אך אינם מכירים דיו את החוק. אתיקס מסייעת לעובדי הרשויות להגן על עצמם על מנת שלא יחטאו בשוגג. אני גאה להעניק את התעודה לעיריית עכו, המאמץ המיוחד שלהם בהעברת הקורס בהחלט מעיד על רמת מוסר גבוהה ואתיקה בעיר".