המצודה ארחה למופע פתיחה את מירי מסיקה

9/05/2021
המצודה ארחה למופע פתיחה את מירי מסיקה (הגדל)

כ-700 איש גדשו בסוף השבוע שעבר את "המצודה" בעכו ונהנו ממופע הפתיחה המרגש של הזמרת והיוצרת מירי מסיקה. מופע הפתיחה הוא אחד הסממנים הראשונים של חזרת עולם התרבות לפעילות. האירוע התקיים באחד המיקומים המיוחדים ביותר בנוף היכלי המוזיקה בישראל, מתחם האירועים החדש במצודה הצלבנית של העיר עכו. האירוע היווה יריית פתיחה לשורה ארוכה של אירועי תרבות המתוכננים כבר בשבועות הקרובים. מדובר באירוע התרבות הראשון שהתקיים אחרי הסגר השלישי ועל פי הנחיות התו הירוק.

השנה האחרונה העבירה את ההופעות החיות  בישראל לחללים הפתוחים וכך זוכה אתר המצודה הצלבנית, להפוך לאתר הגדול והמבוקש בצפון, ברוח אתר קסריה, בריכת הסולטן, שוני ועוד. המקום נותן במה להופעות חיות של מיטב היוצרים והאמנים הישראלים ונותן מענה לקהל, שמחפש חוויה משולבת יוצאת דופן, תחת כיפת השמים.

עידן עמדי, שלום חנוך ומשה לוי, נתן גושן, ישי ריבו, עברי לידר, הם רק חלק מהאמנים שיכבשו הקיץ את מתחם חצר המצודה בעכו, בהופעות שעברו מגני הפסטיבל לחצר המצודה.

מתחם המצודה, בלב מתחם אולמות האבירים, הוא למעשה אתר ארכיאולוגי עתיק מהמאה ה-11, שהוכר על ידי אונסק”ו כאתר מורשת תרבות עולמית. חצר המצודה היא חצר פתוחה, שטחה 1200 מ"ר, הכוללת כ-800 מקומות ישיבה.

מחיר כרטיס להופעה הוא בין הזולים בארץ ועומד על 79 שקלים בלבד לתושבי עכו, בסבסוד העירייה, ו-99 שקלים בלבד לתושבי חוץ. בשל מגבלות הקורונה רק בעלי תו ירוק יוכלו ליהנות ממופעי התרבות ורכישת הכרטיסים תתבצע באתר האינטרנט ובאמצעות כיסאות מסומנים מראש.

אירועי המצודה בעכו מתקיימים בתמיכתו ובעידודו  של ראש העיר עכו, שמעון לנקרי.  שמעון לנקרי, "אני שמח ומתרגש מהעובדה שהחיסונים עשו את שלהם ואפשר בשעה טובה לחזור לחיי התרבות והפנאי בעיר. מתחם המצודה הפתוח החדש, הפך למתחם האירועים הגדול והמיוחד בצפון, אליו מגיעים מכל רחבי הארץ. אתר המשלב היסטוריה, יופי  ונוחות.  תודה לצוות העירייה ששקד על גיבוש תכנית מופעים מעולה שכל שנותר לכולנו הוא להגיע וליהנות".

את אירועי המצודה מובילה ראשת מנהל קשרי קהילה, ליזו אוחיון בשיתוף החברה לפיתוח עכו העתיקה. "הלב מתרגש כל פעם מחדש", אומרת אוחיון שמחסירה פעימה בכל רגע מאז היציאה לדרך של אירועי המצודה, "בנינו תכנית מצויינת ואני בטוחה שתושבי עכו והסביבה וכלל תושבי ישראל  ייהנו ממופעים מרגשים".

במופע השני יככב עידן עמדי ב-20.5 עם מופע להקה; שלום חנוך יופיע ב-26.5 עם משה לוי  "יציאה"; ב-3.6 יופיע נתן גושן; ישי ריבו (סולד אאוט) יופיע ב-17.6; שירי מימון ב-22.7; עברי לידר יופיע ב-5.8 עם פסנתר וגיטרה, מסע מוסיקלי אינטימי "הדרכים הארוכות"; ב-19.8 יופיע ברי סחרוף ואת סדרת אירועי המצודה יחתום הזמר אברהם טל ב-1.9.

כל אירועי המצודה מונגשים ומספר המקומות מוגבל.

לרכישת כרטיסים חייגו לקופת ת"א - כוכבית 2207 או להיכנס ישירות לאתר המכירות: https://2207.kupat.co.il/show/mia והבטיחו לכם מקום באחד המופעים באתר הקסום ביותר.

צילומים : דוברות עיריית עכו