הונחה אבן פינה למרכז פסג"ה חדש בעכו

11/05/2021
הונחה אבן פינה למרכז פסג"ה חדש בעכו (הגדל)

במעמד ראש העיר עכו, שמעון לנקרי ומנהלת מחוז הצפון במשרד החינוך, ד"ר אורנה שמחון הונחה בתחילת השבוע אבן פינה להקמת מרכז פסג"ה חדש בעיר עכו. המרכז יוקם בצפון הכרם והוא  ייבנה בשתי קומות, כאשר הקומה הראשונה תכלול אולם רב תכליתי, כיתת לימוד, חדרי מורים, מדריכים ומפקחים. בקומה השנייה יהיו כיתות לימוד וכיתות מחשבים. את הפרויקט תכננו לוטן אדריכלים ועלות הקמתו נאמדת בכתשעה מיליון ₪.

מרכז פסג"ה הינו מרכז פדגוגי לפיתוח סגלי הוראה בעכו שנועד לתת מענה חינוכי להתפתחותם המקצועית של עובדי ההוראה ולקידומם המקצועי. מרכז הפסג"ה החדש צפוי להיות מוכן בתוך כשנה וחצי.

טקס הנחת אבן הפינה נערך במעמד מנכ"ל העירייה, יניב אשור, מנהלי בתי ספר, אנשי חינוך וראשי המינהל בעירייה. את הטקס הנחו יחדיו ראשת מינהל החינוך בעיריית עכו, אורית אסייג ומנהלת מרכז הפסג"ה טוני זיו. תלמידי הקונסרבטוריון הנעימו בקטעי שירה.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: "תודה על הזכות והכבוד לעמוד כאן ביחד עם אנשי החינוך בעוד מיזם שנועד לקדם את ההוראה. כיום ההוראה צריכה להיות חדשנית, משתפת ומקדמת כדי לדאוג שכל התלמידים יהיו במסגרות שלהם. אין ספק שד"ר שמחון מובילה את המחוז להישגים ומערכת החינוך בעכו היא ייחודית במחוז. גם ראש מנהל החינוך אורית אסייג עושה מלאכת קודש ביחד עם כל צוותי החינוך בעיר".

ד"ר אורנה שמחון: "היום הוא יום חג, בו מניחים אבן פינה לבית למורים, בו יוכלו ללמוד ולהתפתח. רגע מכונן אשר מציב בפנינו את היעד הבא. מרכז פסג"ה עם חשיבת עתיד וחדשנות. ברכותיי לראש העיר, שמעון לנקרי, איש חזון ומעש, ששם את החינוך בראש מעייניו. תודות לסיגל גדולטר, לטוני זיו, מנהלת המרכז ולאנשי החינוך בעיר שמלווים את המהלך"".

ראש העיר ומנהלת המחוז הביעו צער עמוק על לכתו של דוד מזוז ז"ל, מזכיר סניף הסתדרות המורים בעכו וציינו את פועלו המסור למען המורים.