המשרד לביטחון פנים יבחן תכנית לשיפור הביטחון בעכו

20/07/2021
המשרד לביטחון פנים יבחן תכנית לשיפור הביטחון בעכו (הגדל)

המשרד לבטחון פנים יבחן תכנית לשיפור הביטחון במרחב הציבורי בעיר עכו, כפי שהוגשה לו לביצוע על ידי העירייה. כך סוכם בסוף השבוע שעבר בפגישה שקיים השר לבטחון פנים עמר בר לב עם ראש העיר עכו, שמעון לנקרי בלשכתו ועם מנכ"ל העירייה, יניב אשור.

מדובר בביקור ראשון של השר לאחר הפרעות שפרצו בעיר במהלך מבצע "שומר חומות" בחודש מאי השנה.

בפגישה שנערכה בלשכתו של ראש העיר השתתפו בין השאר סגני ראש העיר זאב נוימן ואדהם ג'מל ומנהל אגף הבטחון, הפיקוח ושירותי החירום בעירייה, יחיאל מקיאס.

ראש העיר סקר בהרחבה את האירועים הקשים שפרצו בעיר על רקע לאומני והדגיש, כי רק אם המשטרה והמשרד לבטחון פנים יבצעו טיפול יסודי בשורש הבעיה נוכל למגר את הפשיעה ולמנוע הישנות מקרים דומים בעתיד.

"עכו היא המיקרוקוסמוס של החברה הישראלית ועיר תיירות בינלאומית", אמר לנקרי, "ויש להחזיר מיידית את המשילות ותחושת הביטחון האישי לתושבים ולמבקרים הרבים שפוקדים את העיר מדי שנה. ללא ביטחון לא נוכל לקיים כאן עיר תיירותית".

מנכ"ל העירייה, יניב אשור הציג בפני השר את תכנית הביטחון  שהוכנה עבור העירייה בעקבות המהומות על ידי מומחים בתחום וציין, כי הנזק המשמעותי ביותר הוא: הפגיעה בחיים המשותפים, ביחסי האמון ובתחושת הבטחון  שספגו מהלומה קשה.

מטרות התכנית האסטרטגית העירונית: חיזוק המשילות ותחושת הביטחון האישי, טיוב השירותים העירוניים לתושב, ביסוס עוגנים לצמיחה כלכלית חברתית וקהילתית ושיקום תדמיתה.

"מטרת העל של התכנית היא הפיכתה של העיר עכו למודל ארצי לביטחון מוניציפאלי כמודל לערים מעורבות", ציין אשור.

עיקרי התכנית עוסקים בשיתוף גורמי אכיפה החוק ליצירת יכולת טובה יותר לניהול שליטה ולביצוע פעילות מניעה ותגובה מהירה לאירועים וזאת בין השאר על ידי הקמה וחיזוק של יחידות שיטור שונות להגברת הנוכחות והאכיפה ויצירת משילות בעיר וכן שדרוג המערך הטכנולוגי והרחבת פריסת המצלמות העירוניות.

על פי תכנית הביטחון של העירייה, יש לעבות את מערך השיטור העירוני וכן להקים משטרת תיירות עירונית. בהתאם לתכנית מבקשת העירייה להחזיר כוח שיטור שפעל בעבר בעיר העתיקה וכן להקים מחדש את נקודת השיטור הימי שפעלה בעבר במרינה.

לצד הגברת כוחות המשטרה מבקשת העירייה לסייע בעיבוי מערך האכיפה המוניציפאלי. עלות  התכנית נאמדת בכ7.2 מיליון ₪.

השר האזין בקשב רב לתכנית ואמר כי משרדו יבחן אותה היטב, וכי בכוונתו לממש תכנית התערבות כדי לסייע בהגברת הביטחון האישי של תושבי העיר והמבקרים.

השר בר לב: "ישנה תופעה של פשיעה לאומנית שפוגעת בבטחון המדינה ולכן שיתוף הפעולה עם השב"כ צריך להיות צמוד. לציבור אין סבלנות ובצדק. במצב הנוכחי הציבור והמדינה רוצים לראות תוצאות בטווח המיידי. המאמץ שלנו הוא התמודדות עם הפשיעה והלאומנות ברחוב הערבי ובערים המעורבות".

השר הדגיש, כי תוספת משמעותית של פלוגות מג"ב ויס"ם יסייעו לטפל בבעיה, וכי הם יבחנו כאמור את התכנית בשיתוף משרדי ממשלה נוספים כדי לממשה הלכה למעשה.

בתום הביקור נפגש השר עם תיירנים שעסקיהם ניזוקו במהלך המהומות ואף ערך סיור בעיר העתיקה.

לנקרי סיכם: "על אף כל האירועים הקשים שעברנו אנחנו נחושים להמשיך ולקדם את העיר עם כל תושבי העיר. לא נאפשר לאף אחד לקלקל את היחסים שטיפחנו במהלך העשור האחרון".