תורמים מjnf- בריטניה ביקרו בעכו

24/11/2021
תורמים מjnf-  בריטניה ביקרו בעכו (הגדל)

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי אירח היום (ג') את הבורד של jnf  בריטניה לביקור עבודה בעיר במטרה לסייע בקידום פרויקטים שונים. לביקור הגיע גם מנהל  jnf בריטניה, שמואל חייק. בפגישה בלשכת ראש העיר השתתפו גם סגן וממלא מקום ראש העיר, זאב נוימן, מנכ"ל העירייה יניב אשור, ראשי מינהל ונציגי קק"ל.

חברי הבורד התעניינו לשמוע אודות האירועים שחוותה העיר עכו לפני כחצי שנה במהלך מבצע "שומר החומות".

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי סקר את האירועים ואמר, כי הסיבה העיקרית לפרוץ האירועים בעיר היתה חוסר משילות במשך שנים, וכי רק הכנסת כוחות משטרה מתוגברים לעיר הם אשר הביאו להחזרת החיים למסלולם.

לנקרי הוסיף, כי ישמח לקבל סיוע מה-jnf לטובת תגבור מערך השיטור העירוני בעיר וזאת כדי למנוע את פרוץ המהומות הבאות.

מנכ"ל העירייה, יניב אשור הציג לאורחים את תפיסת הבטחון של העירייה ואת הצרכים שעלו מאז פרוץ המהומות בעיר. לדבריו, המשרד לבטחון פנים אימץ את התכנית שהוגשה לו על ידי העירייה ובתחילת השנה הבאה עכו העתיקה תתוגבר בכוח של 30 שוטרים ובפריסה של מערך מצלמות טכנולוגי ברחבי העיר.

לאחר מכן, הוצגו תכניות חינוכיות חברתיות שבכוונת הרשות לקדם בעיר בסיוע של התורמים מבריטניה. נציגי קק"ל הציגו את פרויקט בית קק"ל למצוינות שמקודם בימים אלה בעכו.

חברי הבורד ביקרו במרפאת השיניים הפועלת בעירייה למען אוכלוסיות חלשות ובמוקד הבקרה והשליטה העירוני. לאחר מכן לביקור בקונסרבטוריון העירוני ולסיור בעיר העתיקה.