19/12/2021
עיריית עכו ערוכה למזג האוויר הסוער: הלימודים לא יתקיימו בבתי הספר והגנים, אלא ב"למידה מרחוק" (הגדל)

בשל סופת "כרמל" והצפי לרוחות עזות ביותר המהוות סיכון ממשי לחיי הילדים, הוחלט היום (א') בעצה משותפת של ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, יחד עם מנהלת המחוז במשרד החינוך, ד"ר אורנה שמחון, על קיום למידה מרחוק, מחר, יום שני, ה 20.12.2021  לילדי בתי הספר וגני הילדים.

סדר היום ישלח לכל ההורים והתלמידים על ידי בתי הספר (חינוך רגיל וחינוך מיוחד) וגני הילדים. מובטחת למידה סדירה מרחוק ויום למודים זה הוא מחייב לכל דבר וענין. באחריות ההורים  לוודא השתתפות פעילה ומלאה של ילדיהם בלמידה מרחוק.
בעירייה מבקשים מההורים להקפיד על שהות בטוחה של הילדים בבית ובסביבה מוגנת ולהימנע משוטטות מיותרת ברחובות, שוטטות המהווה סכנה ממשית לחיי אדם.

במהלך הבוקר כינסו ראש העיר עכו שמעון לנקרי ומנכ"ל העירייה, יניב אשור את מנהלי המחלקות בעירייה לישיבת היערכות מיוחדת לקראת מזג האוויר הסוער. במהלך הישיבה הוצגה פעילות העירייה המקדימה שנעשתה במסגרת ההיערכות המיטבית למזג האוויר. ראש העיר והמנכ"ל הנחו לתגבר את צוותי העבודה בכל אגפי העירייה, כך שיינתן מענה מיידי לכל תרחיש.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: "לסערה יש השפעות משמעותיות על כל מה שיקרה בעיר בימים הקרובים. אני מבקש להיות קשוב לכל ההוראות ולא לצאת כשלא צריך". עוד הוחלט, שביום שלישי בצהריים תתבצע הערכת מצב נוספת ותימסרנה הודעות בהתאם.
התושבים נקראים למלא אחר ההנחיות של כוחות הכיבוי וההצלה שיפורסמו מעת לעת.

בימים האחרונים פעלו עובדי העירייה בגיזום עצים ובניקוי תעלות ניקוז כדי לאפשר מעבר סדיר של מי הגשמים.