שלמה שגב

הגדל

בשנת 1968 נבחר לראשונה למועצת העיר עכו, והחזיק במהלך חמש שנים את תיק התרבות, נוער וספורט. בשנת 1996 נבחר בשנית למועצת העיר והפעם החזיק בתיק חזות העיר. בשנת 1973 ניהל את מתנ"ס בית היימן שבאותה עת, הפך למוקד מרכזי לקליטת גל העלייה הראשון מברית המועצות בעיר עכו, וזאת באמצעות אולפני עברית ופעילות בהשמת העולים בעבודה.  בד בבד קיים במתנ"ס פעילות ענפה בכל תחומי החינוך הבלתי פורמאלי, חברה ותרבות ופעילות נוספת בשכונות העיר. בשנת 1978 ניהל את מחלקת השכונות בעירייה, ופעל להגברת הקשר של תושבי השכונות עם הרשות, תוך פיתוח תשתיות קהילתיות והגברת המודעות לאיכות הסביבה. לימים הפכה המחלקה למחלקת חזות העיר, במסגרתה התקיימו נטיעות רבות ברחבי העיר וגנים ציבוריים רבים התפתחו בתוך השכונות. בשנים אלה חל מפנה עצום בהגברת הקשר עם התושבים והגברת המודעות בתחום חזות העיר.  בשנת 1980 ובמהלך שש השנים הבאות ריכז את כל פעולות ההפקה והארגון של "פסטיבל עכו לתיאטרון אחר" מול מטה הפסטיבל. בשנת 1986 הקים את הגלריה לאומנות בהיכל העירייה, שבה מוצגות תערוכות רבות של אמנים מהעיר ומחוצה לה.  על מצוינותו בעבודה קיבל מר שגב בשנת 1987 תעודת "עובד מצטיין" מטעם עיריית עכו, ובשנת 1995 פרש לגמלאות מהעירייה. מאז ועד היום ממשיך את פעילותו התרבותית בגלריית העירייה בהתנדבות מלאה, וזאת כדי לעודד את אמני העיר להציג מיצירותיהם, תוך הגברת תודעת התרבות בקרב הבאים בשערי העירייה.